Går du og drømmer om at få realiseret et projekt, men er det økonomien generelt eller ressourcerne, der potentielt set holder dig tilbage? Så er det, at du med stor sikkerhed skal gå i gang med at interessere dig for fundraising, og hvordan du skaffer midler til dit projekt, for det er med sikkerhed noget, der er kommet her til verden – og Danmark – for at blive. Med fundraising kan du få realiseret dine drømme, men det afhænger naturligvis også af, hvor god du er til at få beskrevet det projekt eller den opgave, du søger midler til, og det er derfor noget, du skal sætte en ære i. Når du går i gang med at lave en god projektbeskrivelse, skal du tage det med en vis seriøsitet, og så er det også, at du kan have rigtig godt af at søge nogle gode råd online – eller hos nogle, du kender, der selv har prøvet det.
Sådan laver du en god projektbeskrivelse
En god projektbeskrivelser starter altid med en overordnet beskrivelse af, hvad meningen med projektet er, og hvorfor der søges om midler. Det skal man tage sig rigtig god tid til at beskrive, da det er dette, der skal sælge, og det er jo det, det handler om. Når man beskriver projektet, så skal det gøres så detaljeret som overhovedet muligt, uden at man skal bruge flere sider på det. Det skal nemlig være nemt for den enkelte at kunne sætte sig ind i, hvad det er, det egentlig drejer sig om, og hvad formålet med projektet er.
Man skal også inkorporere sit budget i beskrivelsen, og det er også her, man skal finde ud af, hvor mange penge det reelt er, at man søger om. Det nytter ikke formålsløst at søge om et kæmpestort beløb, og hvis man gør, skal man kunne redegøre for, hvad det er, man skal bruge pengene til. Det skal man selvfølgelig, uanset om det er et lille eller stort beløb, man ansøger om.
Man bør i hvert fald gøre rigtig meget ud af at udforme projektbeskrivelsen, da det er kernen i det hele og skal få det til at sælge.